Der er en forklaring på hvorfor dine ortopædiske skoindlæg ikke virker....

 

 Indlæg købt hos matrialisten og apoteket eller tilpassede ortopædiske skoindlæg eller ortopædisk fodtøj forsøger at stabilisere foden.

Sko og især regulerende skoindlæg med understøtning under svangen i stor udstrækning fikserer foden, og hermed reducerer både senernes elasticitet og blodomløbet til hælen.

 

 

Posturologisk behandling tilpasser foden til omgivelserne, så alt fornuftigt fodtøj og bare tæer bliver rigtigt. 

 

 

 

Ifølge tradiotionel ortopædisk teori ændrer indlæg på hvordan gentagne bevægelse finder sted, ved at introducere en ny vinkel, når foden rammer jorden. Symptomerne fra det gamle bevægemønster forsvinder, og problemet synes at være løst. 

 

Derved hævder de at korrigere fodens dårlige bevægelse og funktion. Denne påstand er misvisende, da fodens funktion bliver ved med at være ustabil og efterhånden naturligt svagere og afhængig af støtten.


Indlæg maskerer blot symptomerne ved kunstigt at støtte en dårligt fungerende struktur og dens muskler, samtidig med, at indlægget introducerer en ny vinkel.

 

Desværre viser det sig med tiden, eller med øget aktivitetsniveau med den nye vinkel, at de gentagne bevægelser resulterer i nye symptomer på nye steder.
Dette skaber en cyklus, hvordan nye indlæg laves for at kompensere for de evigt flyttende symptomer og problemer. Den gængse praksis er at anbefale nye indlæg efter et par år.

 

Posturale indlægssåler
- skal bæres på alle tidspunkter (eller så tæt på det som muligt) for en periode, således at de permanent kan omprogrammere dine fejlstillinger.
Hvis du tager dem ud efter vores første møde, vil kroppen straks gå tilbage til sin oprindelige mønster. Det er derfor, de skal bæres som anvist for at genoprette motoriske mønstre.
Postural indlægssåler korigerer mange asymmetrier i kroppen, og arbejder på at genoprette fodens noprmale funktioner.

Indlægssålerne er meget tynde og indeholder ofte en elektronisk frekvens sender. Denne energi vil normalisere den muskuløse kæde, der berøres på mange niveauer af skævvridning og rotation, for eksempel bækken og skuldre.
 

Tilbage til oversigten om fødder

 

Vi kan kontaktes her, hvis du vil vide mere om at få sunde fødder...

 

 

København Gentofte

Klampenborg Station
  

Ring og bliv rask

33 15 15 01

 

 

 

DANSK-AKUPUNKTUR.DK

 

 

 

Vi er specialister i at behandling med posturologi
se lidelserne